Ajankohtaista

13.9.2019

Näyttely:

Leikkikenttä / Playground 

Saara Maria Tikka and Lea Lintula

19.9.-13.10.2019 / Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone


Avajaiset 18.9.2019 klo 18-20. Tervetuloa!

Leikkikenttä on tutkimusmatka materiaalien, tunteiden sekä ihmisen ja luonnon väliseen vuorovaikutukseen. Se on yrityksemme jäsennellä kaaottista ja uhkaavaa maailmaa. Näyttelyyn punoutuu kuitenkin myös toivoa tasapainosta ja sopusoinnusta. 

Se on tila, jossa haluamme normalisoida keskustelun ilmastonmuutoksen synnyttämistä tunteista ja peloista. Tila, johon kutsumme leikkimään ja tutkimaan asioille antamiamme merkityksiä ja suhdettamme ympäristöön ja tunteisiin. Tila, jossa turvallisesti voi asettua kokemaan tunteita tulevaisuudesta ja hyväksymään ne osaksi maailmankuvaa. 

Etsimme tasapainoa tunteiden ääripäiden väliltä. 

Tasapainoa ihmisen ja ympäristön välillä.

Ihmiselle on luonnollista pyrkiä järjestämään ja jäsentämään ympäristöään niin, että se tuntuu hallittavalta. Pyrimme rakentamaan ympäristömme palasista struktuurin, johon voimme asettaa itsemme. Muovaamme sosiaalista ja fyysistä ympäristömme, jotta tuntisimme olevamme merkityksellinen osa maailmaa. Luomme maailmankuvaa, joka vastaa eksistentiaalisiin kysymyksiin ja auttaa meitä toimimaan vaikka tulevaisuus näyttäytyy kaaottisena ja pelottavana. 

Sen sijaan, että pyrkisimme poissulkemaan ikävät asiat ja tunteet elämästämme, meidän tulisi hyväksyä ne ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa.Leikkikenttä tarjoaa vertaistukea ja tarjoaa turvallisen tilan kivuliaalle keskustelulle ilmastonmuutoksesta, luopumisen tuskasta ja dystopisen huomisen pelosta.

Ilmastoahdistuksessa on kyse todellisen maailmanlaajuisen kriisin aiheuttamasta psyykkisestä kivusta. On tärkeää, että ilmastonmuutos ja ilmastoahdistus on laaja yhteiskunnallinen keskustelunaihe, mutta julkisessa keskustelussa ei ole vielä tilaa ilmaista todellisessa mittakaavassa luopumisen tuskaa, syyllisyyttä ja tulevaisuuden aiheuttamaa toivottomuuden tunnetta. 

Näyttely on Kalasataman Vapaakaupungin olohuonessa. REDIn tiloissa sijaitseva Vapaakaupungin olohuone on kulutusvapaa keidas, jossa voi vapaasti oleskella ja keskustella. Kontrasti ostoskeskuksen ja Vapaakaupungin näyttelyn välillä alleviivaa kulutuskeskeisen arjen ja ilmastonmuutoksen välistä kuilua. 

Näyttely kannustaa pysähtymään ja hyväksymään ristiriitaisen maailmamme kaikki puolet osaksi elämää - ei syyllistämällä vaan antamalla tilaa kokemiselle ja ajattelulle. 

Facebook

Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone
Shopping Center REDI, Hermannin rantatie 5, Helsinki
https://www.vapaakaupunki.fi/


Aukioloajat:
ma-pe 10-19
la 10-22.30
su 12-17
Tarkistathan Vapaakaupungin verkkosivuilta mahdolliset muutoksen aukioloaikoihin.


25.7.2019

Kuvia näyttelystä "Surrounded by"

Olen kiitollinen kaikille, jotka juhlistivat kanssani avajaisissa ensimmäistä yksityisnäyttelyäni! Erityiskiitos Rosita Luu:lle maagisesta keikasta ja koskettavasta puheesta. 

Näet kuvat suurempina klikkaamalla. 

Kuvat avajaisista ja rakentamisesta: Tony Pelkonen.


16.01.2019

Näyttely:
Surrounded by / 1-24.2.2019 / Myymälä2

Avajaiset 31.1.2019 klo 18-21. Rosita Luu esiintyy klo 19.00.

Ryhdyin rakentamaan näyttelyä ihmissuhteista ja yhteydestä läheisiini. Työskennellessäni huomasin kuitenkin maalaavani yksinäisyydestä. Kykenemättömyys työskennellä epärehellisesti paljasti minulle tapani havainnoida maailmaa. Kaikki maailman ihmeet - ohuen lasin takana. Ryhdyin tutkimaan melankolian heijastumista ympäröivistä ihmisistä, sekä yksinäisyyden ja yhteenkuuluvuuden paradoksia. Näyttely ei ole kuitenkaan pelkkää surua – minullahan on tämä kaikki rakastamani ympärilläni.

Galleria Myymälä2
Uudenmaankatu 23 F,  Helsinki
KE-LA 12–18, SU 12–17, MA-TI CLOSED


Using Format